Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: Az Ackroyd-gyilkosság

Könyvismertető

Tipikusan angol környezetben, King's Abbot falucskájában játszódik a bűnügyi történet. Az események Mrs. Ferrars váratlan és eleinte érthetetlen öngyilkosságával kezdődnek. Az öngyilkosság azért is megmagyarázhatatlan, mert Mrs. Ferrars a férje halála utáni gyászév leteltével éppen eljegyezte magát a dúsgazdag Roger Ackroyddal. Az asszony halála után egy nappal meggyilkolják Ackroydot, aki röviddel ezelőtt levelet kapott Mrs. Ferrarstól, amelyből feltehetően kiderült, hogy ki zsarolta és kergette a halálba az asszonyt. A levél eltűnik, megindul a nyomozás a gyilkos és a levél után. Mindenki gyanús, még a személyzet néhány tagja is. Mindegyiküknek jó oka lett volna a gazdag férfi meggyilkolására. A leginkább gyanús Ralph Paton, Mr. Ackroyd fogadott fia, aki örökké pénzzavarban van és nevelőapja örököse. Bonyolítja a helyzetet, hogy Ralph titokban érkezett King's Abbotba és a fogadóban szállt meg, majd a gyilkosság után eltűnt. Bekapcsolódik a nyomozásba Hercule Poirot, a nyugalomba vonult híres detektív, és bravúros nyomozás után leleplezi a tettest, aki addig teljes biztonságban érezte magát.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Agatha Christie további művei