Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: Alkalmazott Pszichológia

Könyvismertető

A Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Kossuth Lajos Tudományegyetem által alapított Alkalmazott Pszichológiai Alapítvány folyóirata, az Alkalmazott Pszichológia, a Magyar Pszichológiai Szemle és a Pszichológia című folyóiratok mellett harmadik szakfolyóiratként két fontos kérdésben tér el amazoktól. A tudományosság és a szakmai színvonal megtartása mellett "nemcsak maguknak a pszichológusoknak. ír, hanem a felhasználók változatos csoportjaihoz is szeretne eljutni". Ennek megfelelően "érthető stílusban" fogalmazott tanulmányokat tartalmaz. A másik eltérés a lapnak a címében is jelzett "alkalmazott" jelzőben fogalmazódik meg. ; A folyóirat szerkesztői, szándékuk szerint a pszichológia tudományának minden fontos területére kiterjesztik figyelmüket. Ezt úgy kívánják elérni, hogy a számok "tematikus arculatot" kapnak, azaz minden szám kiemelten kezel egy témát. Így a tervek szerint sor kerül a szervezeti működés, a munkavégzés, a lelki egészség stb. pszichológiai kérdéseinek a megtárgyalására. A mostani kiadvány "tematikus arculatát" az iskola, a nevelés pszichológiai problémái adják. A folyóirat egyébként is szoros kapcsolatban áll az oktatással, mindenek előtt a szakmai továbbképzéssel - nem véletlen, hogy a szerkesztőbizottságot egyetemi oktatók és vezetők alkotják. ; Bevezető írásában Antalovits Miklós az alkalmazott pszichológia négy fő területén - klinikai és mentálhigiénia valamint egészségpszichológia; munka- és szervezetpszichológia; iskolapszichológia; pszichológiai tanácsadás - jelenleg Magyarországon folyó kutatásokat tekinti át, rövid összefoglalást adva a többi területen folyó kutatásokról is, majd Tanulmányok címmel többnyire az oktatás, az iskola pszichológiai kérdéseivel foglalkozó írások olvashatók a tanulási stílus különbségeiről (Katona Nóra), a kedvelt és a nem kedvelt tanár jellemzőiről (Szabó Éva), a piaci viszonyok érvényesüléséről az iskolákban (Serfőző Mónika), valamint a Pszichológiai eljárások "minőségbiztosításá"-ról (Münnich Ákos). A szám második blokkjában Tájékoztatás - Közélet - Recenziók címmel előbb Hunyady Györgynek a Pataki Ferenc tiszteletére rendezett tudományos ülésen elhangzott felszólalása olvasható, majd Balogh László számol be arról, hogy a "tehetségfejlesztési szakértő" képzés hogyan szerveződött meg a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, végül recenziót olvashatunk az 1997-ben megjelent Az iskola szociálpszichológiai jelenségvilága (l.: 9801064) című tanulmánykötetről. A folyóirat végén a megjelentetésre szánt kéziratok Közlési feltételei olvashatók. - Pszichológusok mellett mindazoknak ajánlható, akik a pszichológia eredményeit a gyakorlati munkájuk során alkalmazzák.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei