Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Összes balladái ; Bolond Istók

Könyvismertető

Az 1932. évi könyvnapokra jelent meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülete gondozásában Arany János balladáskönyve, kiegészítve a Zichy-féle album (l.: 9901173) néhány illusztrációjával, illetve két terjedelmesebb tanulmánnyal, Beöthy Zsolt és Voinovich Géza írásaival. Most, hatvanhét év után hasonmás formájában lát napvilágot e szép kötet, amely 24 balladát és a Bolond Istókot tartalmazza, vagyis nem az összes balladát, de az életmű e műfaji vonulatának kétségtelenül a legjavát (Ágnes asszony; Tetemrehívás; Szondi két apródja; Híd-avatás; Tengerihántás stb.). ; Szokták mondani, hogy a Toldi-trilógia mellett Arany alkotói szándékainak legtisztább tükre a balladák sora, ezekben villan föl legélesebb fénnyel valóságszemlélete és formaművészete. Kár, hogy a kötet nem időrendben hozza a műveket, ekként nem rajzolódhat ki Arany balladaszerző művészetének belső íve, hosszmetszete. Ráadásul ennél a kiadásnál van bővebb, teljesebb tartalmú (l.: 9820168) és van reprezentatívabb küllemű (l.: 9901173), ilyenformán ez - inkább könyvgyűjtőknek, könyvet ajándékozni szándékozóknak készült.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei