Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 29. 14:47
elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 24. 15:39
elvesztette hannele Pécs 2010. december 30.
megtalálta gambini Pécs 2011. január 9. 12:46
elvesztette Tóth Dóri Tata- Öreg tó partja 2016. április 5. 11:05
elvesztette Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Könyvtára Székesfehérvár 2017. március 23. 11:09
elvesztette Kakasi-Zsurka Katalin Debrecen 2018. március 24. 07:02

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Könyvismertető

A krimi angol "királynője" a műfaj úgyszólván minden változatával megpróbálkozott; írt például detektív és nyomozás nélküli thrillereket is. Ezek közé tartozik egyik legnépszerűbb (filmen és színpadi változatban is nagy sikert aratott) könyve, a Tíz kicsi néger. ; A Devonshire partjainál fekvő kis Néger-sziget luxusvillájába az új tulajdonos nyolc vendéget hív: egy bírót, egy aranyifjút, egy öreg tábornokot, egy vénkisasszonyt, egy tornatanárnőt, egy rendőrt, egy kalandort és egy orvost - ügyesen kitalált ürügyekkel. A vendégeket a szigeten csak az inas és felesége, a szakácsnő fogadja - a házigazda csak később tud jönni, mondják. A vendégek fura gyermekversikéket találnak szobájukban a tíz kicsi néger szomorú sorsáról, a vacsoraasztalt pedig tíz kicsi néger figura díszíti. Vacsora után robban a bomba: megszólal egy hanglemez, amely mind a tíz jelenlévőt gyilkossággal vádolja. A szakácsnő és az aranyifjú még az éjjel meghal, ráadásul két néger figura is eltűnik az asztalról. Reggelre vihar tör ki, a társaságot elvágja a külvilágtól, s hiába kutatják át a szigetet, rajtuk kívül nincs ott senki - azt tehát, aki gyilkossággal vádolja és sorban kivégzi őket, maguk között kell keresniük. Minden napra akad is egy-két változatos halállal kimúló áldozat (éppen a gyermekversike módszere szerint), a feszültség nő, míg végül a vihar elmúltával a szigetre érkező rendőrség csak tíz holttestet talál. A rejtélyt egy palackpostával érkező levél oldja meg.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Agatha Christie további művei