Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Jókai olvasókönyv

Könyvismertető

Jókai Mór meséiben, mesés történeteiben nem annyira az egzotikus, izgalmas-különös cselekmény a fontos, sokkal inkább az a képzelőerő, mely a legfantasztikusabb mese-elemeket is valószínűvé képes tenni. Ilyen történeteiből ad válogatást - a 7-12 éves gyerekek számára - a kötet, folytatva azon kiadványok sorát, melyek a magyar klasszikusokat mutatják be válogatások formájában a gyerekolvasóknak. Akár a magyar folklór egyik gyöngyszeme is lehetne A kis király beszélő babája, melyből árad az élőbeszéd szuggesztív ereje, és üzenete is megfontolandó: tégy jót, s cserébe megkapod az örömet, a szív békéjét. Jókai életművében külön topográfiai szempontú vonulatot alkotnak az Erdélyben, Székelyföldön játszódó művek; ezek közül való A tengerszem tündére, amely a Szent Anna-tóhoz fűződő legendák közül jelenít meg egyet. Távoli tartomány, soha nem látott birodalom lakói, mákszemnyi emberek látogatnak el a történetbeli császárhoz, örökre megbabonázva bűbájos tündéralakjukkal az uralkodót (A leaotungi emberkék). A rémhalász; A királyné és a majom története éppúgy felragyogtatja a nagy mesélő írásművészetét, mint a Mátyás király forrása. A nyelvi gazdagságában felülmúlhatatlan magyar író értőn, lefegyverző humánummal szól gyerekolvasóihoz is. Megkapó a kötet illusztrációs anyaga, Tényi Katalin remek rajzai díszítik a hat Jókai-mesét.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei