Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Láhm Karola Budapest 2015. április 23. 17:54

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alessandro Baricco: Tengeróceán

Könyvismertető

Baricco regénye részint tündérmesének álcázza magát, részint filozófiai szimpóziumnak tűnik, részint lírai poémának látszik. Egy tízéves gyerek által vezetett szállodában gyűlnek össze a résztvevők, az akár nagybetűvel is írható szereplők: a Tudós, a Festő (vagy Művész), a Tengerész, és a Lány. Mi közük van egymáshoz, és főleg mi közük van a szálloda mellett hullámzó, oly sok szenvedést, oly sok titkot jelentő, a végtelenséget megnyitó, de a lezártságot, a határt is jelentő, elemi erejű természeti tüneményhez, és mi közük van a mindegyiküket igencsak megdobáló sorshoz? Ez a regény alapkérdése, amelyre persze nem érkezik konkrét válasz, de amely kérdés körüljárása, mindennapi és misztikus vonatkozásainak felfejtése az egész, hallatlan nyelvművészettel és szimbolisztikus költőiséggel megformált prózamű értelme. - Művelt, elmélyülésre, reflexióra hajló, lírai hangoltságú olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Alessandro Baricco további művei