Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: A város hercege

Könyvismertető

Moldova György legújabb regénye a rendszerváltozás évében játszódó, bűnügyi történet. Az osztrák határ melletti magyar település "hercege", Eszenyi Ferenc sokéves ausztriai tartózkodás után tér haza szülőfalujába. Itt visszaszorítja a kétes üzleteit veszélyeztető konkurenciát, majd egyre gyarapodó vagyona révén szinte minden szemrevaló nőt megszerez, sőt még a rendőrség bizonyos embereit is "megvásárolja". Egyetlen ellenfele azonban mégis akad, az ukrán határról ide települt ortodox zsidó férfi, Kovács Miklós, aki varrodát működtet. Egy napon a nála dolgozó Varjas Edinát valaki meggyilkolja. A gyanú - amolyan 20. századbeli vérvádként - Kovácsra terelődik. Barátja, a szintén zsidó származású Orsai Péter régi ismerőséhez, Husz Richárd ügyvédhez fordul segítségért. Az ügyvéd először vonakodik elvállalni a kétes kimenetelű pert, ám amikor Orsai Pétert egy vadászaton megölik, nem késlekedik tovább, és magánnyomozásba kezd. A történet végén az ártatlan Kovácsot fölmentik, ugyanakkor A város hercegét kettős gyilkossággal vádolják. A politikai felhangokat sem nélkülöző regény elsősorban bűnügyi történet.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Moldova György további művei