Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Költeményei

Könyvismertető

Arany verseit általában hármas osztatú (és két- vagy háromkötetes) rendben szokták a különböző összkiadások közölni. Ezt az alapbeosztást ugyan megőrzi ez a kiadás is, ám részint igyekszik a legtöbb verset (így a balladákat kivétel nélkül) az első, hagyományosan Kisebb költeményeknek nevezett részbe beosztani, részint lecsökkenti a Költői beszélyek, illetve Elbeszélő költemények című, ugyancsak hagyományos elnevezésű részeket. E két utóbbi csökkentéséhez jelentősen hozzájárult a szerkesztő azzal is, hogy a szövegváltozatokat nem vette fel. A kisebb költemények valódi időrendben szerepelnek, így - az olvasó meglepetésére - az első vers a még nem is nyolcéves Arany János ex librise, a továbbiakban pedig számos olyan - egyébként remekbe sikerült, csak nem mindig éppen koszorús költőhöz ildomos - költemény osztatik be az "igazi" Arany-versek közé, mint a Névnapi köszöntő Mentovich Ferencnek vagy a Köszöntő vers Szász Károlynak stb. Amennyire hiányozhat néhány régi Arany-olvasónak egy-két szívéhez nőtt variáns, annyira örvendetes, hogy a szinte már kötelezően felvett műfordítások (ún. kisebb műfordítások) is elmaradtak ezúttal a kötetből. A mű így - eltekintve borsos árától - a leginkább használható, leginkább kézre álló Arany verskötet. ; Ez a sikerült kiadás igen alkalmas az Arany-líra teljességének áttekintésére, szerkezete is közel áll a mai olvasók igényeihez - érdemes mindenütt beszerezni, ahol a meglévő állomány és a forgalmi adatok indokolják.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei