Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Úrilány szobát keres (+El a pokolból + Tatjána)

Könyvismertető

A kötet Rejtő Jenő három kevéssé ismert, hosszabb elbeszélését tartalmazza. Az El a pokolból című írás főhőse "Fred "Hartmann", Európa weltsúlyú bokszbajnoka, más néven a Német Pampák Vad Bikája" hamisítatlan rejtői figura, aki a Szidi Bel-Abeszben állomásozó francia légiósok táborából, vagyis a pokolból eszének és erejének köszönhetően kereket old. A Tatjána című bohózat, a szerző színpadra írt művei közül való, melyet először 1937-ben mutattak be Szegeden. A darab egy vasúti étteremben, majd egy robogó vonat hálókocsijában, a nizzai strandon, és végül, a Claridge halljában játszódik. A szereplők egymással való felcserélhetősége és felcserélése eredményezi a sorozatos helyzetkomikumokat, a darab sajátos báját. Az Úrilány szobát keres címszereplője végül megtalálja a neki való szobát, ám ekkor rádöbben, hogy valójában nem is egy önálló szoba után vágyakozott, hanem azután az ember után, aki a szobát kiadja. "Ja kérem, az élet olyan, akár egy ringlispil, nem lehet látni, hol kezdődik és hol ér véget" - ajánlható az olvasók megkülönböztetett figyelmébe a kötetet. Bár az írások Rejtő gyengébb munkái közül valók, rajongói vélhetően keresni fogják.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei