Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: A Hawaii-szigetek titka

Könyvismertető

Élete utolsó esztendejében, szinte közvetlenül öngyilkossága előtt írta Jack London azt a lazán összekapcsolódó novellafüzért, amely ezúttal A Hawaii-szigetek titka címmel jelent meg. A helyszínen is tapasztalatokat szerzett író részint az általa hallott, részint a szigetek hit- és mondavilágából vett történeteket mesél el művében, egyszerre villantva fel öreg halászok és csavargók, valamint a sziget valahai (állítólagos) bennszülött uralkodói utódjának elbeszéléseit, tarkán vegyítve a mindennapok kegyetlen jeleneteit az őstermészet szépségét leíró részekkel, a mondák és babonák titkos világának elemeit a vallás- és mondavilág valós anyagaival. Érdekes, de egyenetlen munka A Hawaii-szigetek titka, bizonyos részeiben a nagy természetírót villantja fel, másutt a bestseller-szerző kézjegyét viseli.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei