Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette konyvtarpszz Zalaegerszeg 2010. március 25. 14:54
elvesztette bb54 Tata 2014. március 22. 07:38
elvesztette Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Könyvtá Csurgó 2014. november 26. 09:46

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve

Könyvismertető

A parányi angol falucska előkelőbb lakóinak körében nagy feltűnést kelt a Gazette című helyi hetilapban megjelent hirdetés, miszerint "október 29-én, pénteken du. fél hétkor a Little Paddocksban (a falu egyik úrilakában) gyilkosság lesz elkövetve". Jó néhányan össze is gyülekeznek a meghirdetett időpontban Letitia Blacklocknál, a ház úrnőjénél, és csakugyan: pontban fél hétkor kialszik a villany, az ajtóban megjelenik egy férfi, lead két lövést, majd a harmadik lövés után holtan rogy össze. A társaság, és a rendőrség értetlenül áll az esettel szemben, a halott egy közeli szálloda kétes hírű alkalmazottja. Craddock felügyelő nagy eréllyel kezd el nyomozni, s ki is deríti, hogy Miss Blacklock nagy örökség várományosa, halála esetén azonban a vagyon az örökhagyó ismeretlen, fiatal unokatestvérére szállna. A rendőrséget azért is aggasztja a dolog, mert félő, hogy a merényletet meg fogják ismételni. Nem is várat magára sokáig a második gyilkosság: Miss Bunner, a háziasszony barátnője mérgezés áldozata lesz. Ekkor lép a színre az írónő klasszikus amatőr detektív figurája, Miss Marple, s hamarosan (bár egy további gyilkosság után) leleplezi mind a tettest, mind az érthetetlennek látszó események rugóit. A regény kissé talán vontatott és hosszadalmas, de pompásan jellemzett figurái az írónő kedvelőit így is szórakoztatni fogják.
Írta: Könyvtári Intézet

Agatha Christie további művei