Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Székesfehérvár 2008. május 20. 13:43
elvesztette Anonymus Debrecen 2008. április 7. 16:52

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: A Sárga Garnizon

Könyvismertető

A kötetben közreadott öt kisregény mindegyike Afrikában játszódik, és nem hiányzik belőlük a gyöngéd, jóképű főhős, aki, ha a szükség úgy hozza - félelmetesen csinos partnernője kedvéért - végigpofoz jó néhány légiós osztagot. ; A Sárga Garnizon főhőse, miután a légióból elege lett, egy vödörrel "álcázva" magát kereket old a sivatagban, mellesleg leleplez egy összeesküvést is, nagy szolgálatot téve ezzel a hazának. Mit tesz egy olajmágnás elkényeztetett fia, ha egy átmulatott nizzai éjszaka után szmokingban és lakkcipőben ébred az őserdő közepén? Természetesen azonnal megházasodik, erről szól a Víkend a pokolban című kisregény. Az úr a pokolban is úr vallja a légió 143-as közlegénye, aki civilben főnemes és csupán időlegesen tartózkodik a légióban, mert némi összetűzése volt a kedves papájával. A halál fia, címszereplője, Mr. Johnson, akinek egy orvos azt jósolta, hogy már csak hónapjai vannak hátra. Hogy megrövidítse földi kínszenvedéseit, beáll a légióba, azonban a megjövendölt halál helyett egyre csak kitüntetéseit gyarapítja, és a történet végére - szerencsére - az is kiderül, hogy a diagnózis hamis volt. Egyedül a Minden jó, ha vége van főhőse nem marcona és legyőzhetetlen, ő csupán a bélyegek kitűnő szakértője. Ez viszont vajmi kevés ahhoz, hogy a kincset érő, ritka bélyegsorozatot elhozza Afrika szívéből. - Az öt kisregény Rejtő Jenő java írásai közé tartozik.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Rejtő Jenő további művei