Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Az ellopott század ; A detektív, a cowboy és a légió

Könyvismertető

A címadó (Az ellopott század) kisregény karakteres főhőse a walesi herceg, aki a polgári életben szakács a Port-Said és Batavia között közlekedő luxus gőzhajón. Itt aztán a "nép között elvegyülve" megtanulja, hogy egy hercegnek is csak akkor van becsülete, ha "szögre akasztja" veleszületett jó modorát, és mások meggyőzésének eszközéül inkább az öklét használja. ; A detektív, a cowboy és a légió című második történet cselekményének színhelye egy amerikai "tejcsarnok" - ahol nem annyira szeszt, mint inkább süteményt és tejeskávét fogyasztanak -, amelynek törzsvendégei, a ponyvaírók itt gyártják szakmányban füzetes regényeiket. Ide érkezik meg egy napon a tulajdonos ifjú unokaöccse, aki a vidéki tanítói életformát szeretné irodalmát pályára fölcserélni. (A helyszín egyébként alig leplezetten a két világháború közötti budapesti kávéházak szellemét idézi.) A tulaj tanulni vágyó rokonát a dörzsölt ötletmesterre, Vörös Palackra bízza, aki két óra alatt írót farag a jövevényből, sőt egy elcserélt zsaroló levél segítségével harmincezer dollárhoz és boldogsághoz juttatja a szerelmi csalódása miatt igen nekikeseredett, már-már az öngyilkosság tervét fontolgató fiatalembert.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei