Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Boda László: Az Őrség és a Vendvidék

Könyvismertető

A turisták mellett a természetbarátoknak is segít felfedezni az Őrséget, a Vendvidéket és a két tájegységgel szomszédos területeket a kötet, mely a vasi, zalai és szlovéniai települések látnivalóira irányítja az olvasó figyelmét. Szerzői a legfrissebb információkkal kalauzolnak végig a táj túraútvonalain, bemutatva a látnivalókat, a természetrajzi, történeti és néprajzi jellemzőket. ; A térség Vas megye, egyben a Dunántúl legnagyobb összefüggő természeti egysége, melynek jelentős hányada az Őrségi Tájvédelmi Körzet részeként húsz éve természetvédelem alatt áll, igen gazdag látnivalókban. Természetföldrajzi jellemzésével, természetvédelmi értékeinek, néprajzi jellegzetességeinek felsorakoztatásával nyer nyomatékot a kötet gerincét képező, a Térség településeit bemutató fejezet, mely ábécérendben veszi sorra a helységeket, a Zala megyei kis falutól Alsószenterzsébettől, a Göcsej és az Őrség határán fekvő településig, Zalalövőig. A Túraútvonalak a Magyar Természetbarát Szövetség kiadásában megjelent Őrség - Vendvidék - Vasi-Hegyhát turistatérképen feltüntetett, jelzett turistautak ismertetőit tartalmazzák. Segítenek a leírások a kerékpárral, az autóval útnak indulóknak is. A kötet tájékoztatást nyújt a térség szállás- és étkezési lehetőségeiről is. A régióban helyismereti kiadvány, melyet térképábrák, színes és fekete-fehér fényképek egészítenek ki.
Írta: Könyvtári Intézet

Boda László további művei