Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Csillag - csengők. Gyermekversek

Könyvismertető

Az óesztendőt végképp elbúcsúztató farsangtól veszi kezdetét a versekből kirajzolódó krónika, hogy lezáruljon a karácsonyi ünnepkör köszöntésével. A közel harminc rövid, dallamos gyermekversben a költő kézen fogja a kicsiket, és ahogy illik, elsőül Farsangi vigalomba viszi őket a képzelet szárnyán, ahogyan oda hivatalos a percegő Szú, a báli ruhát öltött Boglárka, a hegedűjét hangoló Tücsök is. A farsangi vidámság jegyében születtek az Áll a bál, a Mese volt, a Játszadozó ujjak, a Vak-varjúcska mókás verssorai. A természet ébredését, a beköszöntő tavaszt megkapó költőiséggel ábrázolják a Tavaszváró, az Ég és a kiscsibék, a Madár dallal című versek. A nyári, majd az őszi természeti képek sorát árnyalják az állatos versek (Fecske; Süni; Gyűjtögető Mókus; Kiscsikó). Szépek, érzékletesek az esztendőt búcsúztató, egyben kötetzáró versek (Hó; Cinke hívogató; Télapó; Karácsony). A dallamos, csengő-bongó rímű versikéket Budai Tibor rajzai illusztrálják. - Az óvodás korúaknak ajánlott.
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei