Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: A bölcsek üzenete. A tudás nagy könyve

Könyvismertető

Vágó Zsuzsanna új kötetében a tudással, tudománnyal, ismeretekkel, azok megszerzésével, a tudás értékével, élet és tudás kapcsolataival összefüggő bölcs mondásokat, aforizmákat paradoxonokat, idézeteket gyűjtötte csokorba. A szerzők az aforizma műfajának világnagyságai, klasszikus írók, költők, híres tudósok és bölcsek (filozófus nagyon kevés akad közöttük), de elfér mellettük néhány mély értelműbb humorista, sőt jezsuita szerzetes is. A nagyobb fejezetekbe sorolt bölcsességek természeten nemigen tematizálhatók, sokszor még az alaptéma (a tudás mint olyan) is feledésbe merül, a legtöbb aforizma azonban érdemes nemcsak az elolvasásra, de a róla való meditációra is.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei