Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szabó Magda: Szüret

Könyvismertető

Az Ünnepi Könyvhét kiadványa ; A válogatás minden darabját, az a mélyen gyökerező lokálpariotizmus, a Debrecen iránt érzett elkötelezett szeretet hatja át, melyet az otthon fészekmelegéből hozott magával az irónő, s mely egész életének meghatározó motivumává vált. Debrecen nagytemplomának "díszlete" ott magasodik minden írása fölött, talán sokszor még tudattalanul is. Ám a - csak látszólag széteső - "időben" utazó emlékek tudatosan megkomponáltak minden esetben. Erről szól a generációk egymásutánjában átörökítendő családi összetartozás, a puritán kálvinista jellem továbbélése (Nenő). Debrecen szellemi és érzelmi vonzásában keletkeztek történelmi alakokat megidéző darabjai, a Tizenkét levél egy ünnepi koszorúhoz vagy a Kiálts, város, melynek színtere Debrecen az 1604-és esztendőben, s a bravurosan megformált hősök közül kiemelkedik Borza Gáspár, aki életét áldozza a tizenkétezer városlakó nyugalmáért. A mindévig jelenlévő, lappangó hit - Az idő doktora Szent Ágoston - az ember végső elkötelezettségéről szól. S a lélek legbensőbb hangjainak halk feltárulkozása a Szobotka Tibor iránt érzett igaz szerelem állomásainak megjelenítése A vidéki lány és A harmadik nekrológ. - A gazdag válogatás, nemcsak az írónő népes olvasótáborának, de minden érett, művelt olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Szabó Magda további művei