Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Utazás a Holdra

Könyvismertető

Két fantasztikus regényében (Utazás a Holdra - Utazás a Hold körül) Verne egy embereket szállító holdlövedék kalandos útját követte nyomon. A két mű első francia kiadása 1865-ben, illetve 1870-ben jelent meg. Most e két regény közül az első jelenik meg a Verne-életműsorozatban. ; Az Utazás a Holdra a felszállást megelőző események, az előkészületek pontos és a korabeli tudományos eredményeknek alapján elképzelt leírását tartalmazza. A baltimore-i tüzérklub - élén a tudományos gondolkodású Impey Barmicannel - szakértők bevonásával gondos előkészületek után megtervez, elkészít és útjára indít egy holdlövedéket, amely utasaival - egy vállalkozó kedvű francia újságíróval és két amerikai társával, továbbá kutyákkal, növényi magvakkal és facsemetékkel - a fedélzetén egy decemberi napon elhagyja a Földet. ; A regény - a sajátságos vernei ismeretterjesztésnek megfelelően - a korabeli tudományos eredmények gazdag tárháza, ugyanakkor izgalmas és élvezetes olvasmány. - A 10-12 éves gyermekolvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei