Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé

Könyvismertető

A regény cselekménye egy titkosírással írt óizlandi kézirat megfejtésével indul. Így jut el a kissé ironikusan, noha tisztelettel ábrázolt Otto Lidenbrock hamburgi geológiaprofesszor és unokaöccse, Axel egy szótlan, ám hűséges és megbízható izlandi kísérővel a kialudt vulkán, a Snaefells kráterén keresztül a Föld középpontja felé, ahol különös ősvilági életet találnak. Képtelenebb kalandokon vezeti végig Verne hőseit, mint más műveiben; a tudományos valószínűséggel ennek a művének megírásakor kevesebbet törődött. A professzor szenvedélyes nyomozása az ismeretlen, rejtélyes dolgok feltárása, a kutatás, a felfedezés öröme és izgalma pedagógiailag is kiaknázható. A szereplők szellemes megoldással, egy kitörő másik vulkán kráterén keresztül a többi vulkanikus törmelékkel együtt, mintegy "gyorsliften" jutnak vissza a felszínre a Föld egy másik pontján. - A cselekmény változatossága és érdekessége bizonyára ezt a Verne-regényt is kedvelt olvasmánnyá teszi.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jules Verne további művei