Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Guy de Maupassant: Gömböc és más elbeszélések - Boule de suif et autres nouvelles

Könyvismertető

A kétnyelvű (francia, magyar) kötet öt Maupassant-novellát tartalmaz, méghozzá a legismertebb, leghíresebb novellák közül valókat, a szinte kisregény terjedelmű Gömböcöt, amely a prostituálttal szembeállított úri társaságot találja könnyűnek az erkölcs és az emberség mérlegén; a Pierrot-t, amely egy kiskutya kapcsán szól a normandiai parasztok iszonyú fösvénységéről, az Egy fiút, amely az ifjúkori férfibűnökről rántja le a leplet stb. A kétnyelvű kötet elsősorban nyelvtanulóknak lehet hasznos, annál is inkább, mivel Tóth Árpád és Kosztolányi fordításai meglehetősen szabadok, érdemes hát összevetni őket a francia eredetivel.
Írta: Könyvtári Intézet

Guy de Maupassant további művei