Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Másfél évtized

Könyvismertető

Másfél évtizede, 1982 októberében alakult meg Óbudán a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, eredetileg a nagy író helyi hagyományainak ápolása céljából. Az irodalombarátok és lokálpatrióták, a Krúdy-rajongók és kultuszának hívei azonban irodalmi ambíciókat is éreztek magukban, verselgetni kezdtek, novellákat írtak, egyre több irodalmi estet, könyvbemutatót szerveztek. Terebélyes tevékenységük dokumentuma a 38 írót, költőt (köztük magát Krúdyt is!) fölvonultató antológia. Helyet kaptak benne a már eltávozott tagok (mint Gyevi Károly, Kende Sándor, K. Kovács Sándor, Lukács Ottó, Simonyi Imre, Végh Gusztáv) munkái; azután a kör vonzáskörébe tartozó országos ismertségű alkotók lírai és prózai munkái (pl. Bajor Nagy Ernő, Bényei József, Jókai Anna, Keres Emil, Tüskés Tibor); a szerzők többsége azonban autodidakta, műkedvelő tollforgató, akiknek az ismertsége alig haladja túl az egyesület kereteit. A kötet értéke a végén található adattár: itt olvasható a Krúdy-emlékérem kitüntetettjeinek, az odaítélő kuratórium tagjainak, a Kör tagjainak és vezetőségének névsora, a kiadványok bibliográfiája, az antológia szerzőinek fényképes kislexikona. A Krúdy Gyula Irodalmi Kör történetét reprezentáló fényképmelléklettel záruló antológia - néhány műtől eltekintve - nem képvisel eminens irodalmi értéket, viszont dokumentuma egy irodalombarát, hagyományápoló egyesület múltjának, ilyen értelemben Budapesten, Óbudán helyismereti jelentősége is van.
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei