Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. március 30. 15:38
elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 6. 09:39
elvesztette KJF Budapesti Regionális Oktatási Központ Könyvtára Budapest 2010. március 25. 14:26
elvesztette Deák Ferenc Közg. és Inf. Szakközépiskola Könyvtára 2015. március 19. 14:43

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Dél csillaga

Könyvismertető

Dél-Afrikában, a nagy gyémántbányák, gyémántlelőhelyek színhelyén játszódik Verne regénye. Főhőse a fiatal francia mérnök, Cyprien Méré, aki tudományos kutatásokat végez ezen a területen, és halálosan beleszeret házigazdájának, a gazdag gyémántbánya-tulajdonosnak, Watkinsnak szép, művelt és emberséges lelkű lányába. Megkéri a kezét, ám az apa mereven visszautasítja, leányának legnagyobb bánatára. Időközben azonban Cyprien egyik kísérlete, hogy mesterséges gyémántot állítson elő, óriási sikerrel jár: a világrekord gyémánt, a Dél Csillaga egyszerre kívánatos vővé teszi a leendő após szemében. Csakhogy a frissen elkészített gyémántnak hamarosan nyoma vész: tolvajra gyanakodnak, és Watkins annak ígéri a leányát, aki megszerzi, visszaszerzi a hatalmas kincset. A feltételezett tolvajok utáni kutatás - keresztül-kasul Dél-Afrika őserdein - adja a regény terjedelmesebbik részét, sok kalanddal, izgalommal, tipikus vernei megoldásokkal. Végül egy strucc gyomrából előkerül a Dél Csillaga, s a fiatalok így egymáséi lesznek; a boldogságnak már nincs többé akadálya. - A Verne kevésbé ismert művei közé tartozó regény minden tíz-tizenkét éves gyereknek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jules Verne további művei