Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Kékszakáll

Könyvismertető

Vonnegut regényének elbeszélő főhőse, Rabo Karabekian, a festő az amerikai absztrakt expresszionista iskola vezető tagja. Művei kivétel nélkül megsemmisülnek, mivel egy örök életűnek hirdetett, ám vacak műanyag festékkel mázolta vásznait, amelyek aztán idővel egyszerűen széthullottak. Mégis dúsgazdag ember - egyrészt, mert a világ egyik legnagyobb absztrakt expresszionista gyűjteményének tulajdonosa, másrészt, mert hatalmas vagyont örökölt második feleségétől -, és a jelen idejű cselekmény kezdetén az ő hatalmas tengerparti kastélyéban él. Azaz inkább csak teng-leng, míg váratlanul meg nem jelenik nála Circe Berman (írói nevén Polly Madison), a sikeres regényíró, aki felforgatja egész életét, többek közt azzal, hogy ráveszi önéletrajzának megírására. Ezt az életutat az író szokásos módján, nem kronologikusan, hanem bakugrásokban követi és jellegzetesen rövid bekezdéseiben eleveníti meg. ; E regény szinte egész századunkat átfogja, a nagy törökországi örmény mészárlásoktól a gazdasági válságon és a második világháborún át egészen napjainkig, miközben az amerikai élet és történelem szinte minden fontos problémáját fölveti, a harmincas évek nagy válságától és következményeitől a mai társadalmi-gazdasági-erkölcsi-környezetvédelmi válságig. Egyaránt szól az amerikai önismeret hiányosságairól, a művészetek kiüresedéséről, a mondanivaló hiányáról, a feminizmusról és a militarizmusról, minden fontos, őt foglalkoztató kérdésről, de soha nem válik didaktikussá; szokott stiláris eszközeivel, ellenállhatatlan, gyakran hangos nevetésre ingerlő humorával egyszerre teszi nevetségessé magát a világot és annak komolyan vételét - miközben burkoltan mindig felhívja a figyelmet mindnyájunk erkölcsi felelősségére. Sodró erejű regény - széles körben ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei