Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: Bölcsek üzenete. Andekdoták nagy könyve

Könyvismertető

A kötet írásait egybegyűjtő Vágó Zsuzsanna biztos kézzel válogatta ki, azokat a magyar és történelmi múltat felidéző anekdotákat, melyek örök emberi tulajdonságokról, leleményességről és bölcsességről tesznek bizonyságot. Az öt fő fejezetbe (Igék a szószékről; A szív történetei; Bagolyszamár; A feje tetejére billent világ; Csepp a pohár alján) rendezett hatalmas anyag történetei más és más változatban a különböző, környező népek irodalmában is föllelhetők. A névtelen szerzők meséi, tanulságos és szórakoztató olvasmányok; legyen bennük szó akár az erkölcsről, hitről, a lélek példázatairól vagy a szeretetről, szerelemről, féltésről, emberi balgaságról és furfangról, névtelen szereplők, vagy híres emberek, uralkodók, tudósok, költők, művészek viselt dolgairól. - Az "Anekdoták nagy könyve elmés tanulságaival, derűs hangú történeteivel évszázadok bölcsességét, kifogyhatatlan mesélő kedvét eleveníti fel" - ezekkel, a kötet hátoldalán olvasható sorokkal ajánlható széles körben a kötet.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei