Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája - Crónica de una muerte anunciada

Könyvismertető

A Nobel-díjas kolumbiai író kisregénye, mely most párhuzamosan spanyol nyelven is olvasható, a több mint negyedszázados végzettragédia rekonstrukciója. Bayardo San Román, Venezuela egyik nemzeti hősének fia az egykor gazdag kikötővárosból poros vidéki teleppé süllyedt faluban telepszik le, s feleségül veszi a szép Angéla Vicariót. A népünnepéllyé szélesedett esküvő azonban tragédiába torkollik. Hajnalban a vőlegény visszaviszi szülei házába Angélát, mert az már nem volt érintetlen. A falu évszázados erkölcsi törvényei szerint ezt a szégyent csak vérrel lehet lemosni. A lány két fiútestvére - disznóölő késeiket kiélezve lesbe áll - kora reggel több halálos szúrással megöli a gyanúba került férfit, a gazdag és intelligens, arab származású Santiago Nasart. Az író történetét a szemtanúk sokszor ellentmondásos vallomásait és a bírósági jegyzőkönyvek anyagát idézve beszéli el, mintegy hangsúlyozva az események végzetszerűségét. - A kötetet ott érdemes beszerzeni, ahol spanyolul tudó olvasókra lehet számítani.
Írta: Könyvtári Intézet

Gabriel García Márquez további művei