Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: Természetföldrajzi fogalmak

Könyvismertető

A természetföldrajz témájához tartozó fogalmak értelmezése elvezetheti a diákokat a földrajztudomány története, a Föld fejlődése, szerkezete és a felszínét formáló erők munkájának ismertetéséhez éppúgy, mint a talajképződés meghatározó folyamataihoz, az élővilág földrajzához vagy a természeti környezet ismereteihez. Betűrendben több mint négyszáz címszó szerepel a fogalomtárban az abráziótól, az abszolút páratartalomtól a zonális talajokig, a zúzmaráig - tömör, lényegre törő meghatározással és példákkal. A címszavak jegyzéke segíti a tájékozódást az általános és a középiskolás diákok számára ajánlott fogalomtárban, mely a pedagógusok, a gyakorló földrajztanárok munkáját is megkönnyítheti.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei