Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette moldav Pécs 2012. június 24. 17:45
megtalálta Picasa Pécs 2012. július 3. 12 óra

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Philip Roth: A Shylock-hadművelet

Könyvismertető

"A Shylock-hadműveletet noteszem feljegyzéseiből állítottam össze. A könyv megtörtént eseményekről szól olyan pontosan, ahogyan képes vagyok visszaadni ötvenes éveim közepe tájának élményeit, amelyek abban kulmináltak, hogy kémfeladatot vállaltam az izraeli külföldi hírszerző szolgálatnak, a Moszadnak" - írja a szerző új művének előszavában. ; Az író, aki egyben hőse is regényének, 1988 januárjában arról értesül, hogy Jeruzsálemben felbukkant egy másik Philip Roth, aki nemcsak a nevét bitorolja, hanem a megszólalásig hasonlít is rá. A hírek szerint a hasonmás részt vesz Jeruzsálemben John Demjanjuk, az állítólagos háborús bűnös, a "treblinkai Rettenetes Iván" perének tárgyalásán. S mivel a Demjanjuk-tárgyalás minden napját teljes egészében közvetíti a televízió, az ál Philip Roth még a tévé képernyőjén is feltűnik. Az író ekkor egy álmatlanul eltöltött éjszaka során meggyőzi magát, hogy az egész eset nem más, mint valamilyen ostoba tévedéssorozat, amellyel a legjobb nem törődni. Másnap azonban arról értesül, hogy hasonmása hamarosan előadást tart a "Diaszporizmus: a zsidó probléma egyetlen megoldása" címmel, amelynek középpontjában az a különös elmélet áll, hogy a zsidók mielőbb települjenek vissza Európába, mielőtt újabb holocaust következne. Az író ekkor végképp kétségbe esik, s végül már arra gyanakszik, hogy a közelmúltban elszenvedett betegségéből még nem gyógyult ki teljesen, s valószínűleg csak képzelődésről van szó, amely a gyógyszer okozta idegösszeomlás utóhatására vezethető vissza. Amikor azonban sikerül felhívnia az ál Philip Roth lakosztályát, megbizonyosodhat róla, hogy valaki otromba tréfát űz vele; s ezután minden erejét arra fordítja, hogy felderítse e különös rejtélyt, valamint hogy kibogozza a személye körül mindinkább összekuszálódó szálakat. - Főként a szerző írásművészetét kedvelő olvasók fogják keresni.
Írta: Könyvtári Intézet

Philip Roth további művei