Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Nyelvtani elemzési munkafüzet. 8. osztály

Könyvismertető

E munkafüzettel, mely az általános iskola 8. osztályos tanulói részére készült, teljessé válik a felső tagozatos nyelvtan tanítását segítő sorozat. A füzet szorosan kapcsolódik a szerző Nyelvtani elemzési gyakorlókönyv 7-8. osztály (9818054) című munkájának második részéhez. Anyaga a társkötetével azonos témakörökből áll, és ahhoz hasonló módon épül föl (összetett mondatok; mellérendelő, alárendelő összetétel, a többszörösen összetett mondatok; a szóösszetétel: alárendelő, mellérendelő, többszörös szóösszetételek; a szóképzés: ige- és névszóképzés). A szerző némely témakörben a gyakorlókönyvet meghaladó részletességgel közöl feladatokat (például a mellé- és az alárendelő mondatok fajtáihoz kapcsolódó gyakorlatok). A munkafüzet módot ad az általános iskolai anyag ismétlésére is, e célból a záró lapokon összetett feladatokat közöl. - Általános iskolák könyvtáraiban van a helye.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei