Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Nyelvtani elemzési gyakorlókönyv. 7-8. osztály

Könyvismertető

Cs. Nagy Lajos elemzési kötetének osztályok szerint elkülönített gyakorló részeit a tananyag, illetve a követelmények ismertetése vezeti be, a jelenleg érvényben lévő oktatási előírások adaptálásával. Változatlanok a gyakorlókönyv alapvető célkitűzései: érdekessé, változatossá tenni a tanórákat; támogatni a pedagógusok felkészülését; megfelelő szakmai irányítást adni a szülőknek az otthoni segítségnyújtáshoz. ; Az elemzési gyakorlatok többsége a 7. osztályosok számára készült. Az év eleji ismétlési feladatok nagyobb hányadához megoldási kulcsot is készített a szerző, így téve lehetővé a tanári, szülői ellenőrzést, valamint a tanulói önellenőrzést. Hasonló rendszerezésben gyakoroltatja az új tananyagot, amely a mondat belső szerkezetére, részeire és a mondatrészek kapcsolatára vonatkozik. A segédkönyv kisebb egysége a 8. osztályosok számára készült és két, elemzési feladatokat tartalmazó témával foglalkozik: az összetett mondatok szerkezetével és a szóalkotási módokkal. Külön év eleji ismétlési összeállítást ennél az anyagrésznél nem találhatunk, mert a szerző úgy látta, hogy felelevenítésre a 7. osztály zárógyakorlatai éppen megfelelőek. Az év végi gyakorlórészek szerkezetükben, nehézségi fokozatukban már a középiskolai felvételi vizsgákra készíthetnek föl. ; Az elemzési gyakorlókönyv nemcsak kiegészíti és segíti a pedagógusok, illetve a szülők munkáját és érdekessé teszi a nyelvtanban jeleskedők felkészülését, de hozzájárul a magyar nyelvtan útvesztőiben nehezebben eligazodók felzárkóztatásához is. - Fontos általános iskolai segédlet.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei