Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Helyesírási munkafüzet. 3-4. osztály

Könyvismertető

A Trezor Kiadó sikeres - tanulást és oktatást segítő - segédkönyvsorozatának e darabja az Alapfokú helyesírási gyakorlókönyvhöz (9815080) kapcsolódik. Cs. Nagy Lajos olyan munkafüzetet állított össze az általános iskola 3-4. osztályos tanulóinak, amelynek segítségével a tanulóközösségek minden tagja - egyéni képességeinek megfelelően - képezheti magát a magyar helyesírásban. ; A füzet két fő részre tagolódva (a 3. és a 4. osztály tananyaga szerint) a jelenleg érvényes tanterv alapján csoportosítja feladatait. A korábban tanultak ismétlése után, a tankönyv felépítését követve, szófajonként gyakoroltatja a magyar nyelvhelyességet. A feladatok nehézségi foka különböző. Segítségükkel a gyengébb tanulók felzárkózhatnak a tanulóközösségek átlagához, illetve a gyorsabban haladó, érdeklődőbb gyermekek is bővíthetik tudásukat. A gyakoroltatás nemcsak a nyelvtani anyagrészre, de általában a korosztály ismeretszintjére is épít. Szövegeit más tantárgyak témaköreiből, valamint a gyermekek mindennapi érintkezési helyzeteiből adaptálja. A tesztlap formájú feladatsorok (kitöltés, aláhúzás, rajzolás, szövegértelmezés stb.) alkalmasak a tanulók kreativitásának fejlesztésére. ; A munkafüzet sem a helyes megfejtéseket, sem pedig a kapcsolódó magyarázatokat nem tartalmazza. Az ellenőrzés tanári közreműködést feltételez, valamint a helyesírási háttérismereteket tartalmazó gyakorlókönyv rendszeres használatát. A két segédlet együttes használata a magyar helyesírás tudatos fejlesztését segíti elő. Jellegénél és használatának módjánál fogva - általános iskolai könyvtárak szerezzék be.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei