Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Trópusi pokol (+ Az ellopott század + Vissza a pokolba)

Könyvismertető

Rejtő Jenő három, kevésbé ismert kisregényét tartalmazza a kötet. A címadó Trópusi pokol főhőse Pierre, hamisítatlan rejtői figura, aki miután "elemel" ötszázezer dollárt, a Namasz-Rumba állomásozó légióban "bújik el" üldözői elől. Itt a Trópusi pokolban azután jobb belátásra tér, és úgy dönt, hogy visszaadja a pénzt jogos tulajdonosának. Az ellopott század (l.: 9806239) karakteres főhőse a walesi herceg, aki a polgári életben szakács a Port-Said és Batavia között közlekedő luxusgőzhajón. Itt aztán a "nép között elvegyülve" megtanulja, hogy egy hercegnek is csak akkor van becsülete, ha "szögre akasztja" veleszületett jómodorát és mások meggyőzésének eszközéül inkább az öklét használja. Az utolsó kisregénynek (Vissza a pokolba, 9806239) a főhősei igazi kikötői vagányok, akik nem riadnak vissza az olyan megátalkodott ellenfelektől sem, mint a "Gyilkosok" nevű állástalan matrózok segélyegyesületének tagjai.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Rejtő Jenő további művei