Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Remetekertvárosi Általános Iskola Könyvtára Budapest 2014. április 1. 13:54

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Wass Albert: Erdők könyve

Könyvismertető

Wass Albert, az erdélyi magyarság huszadik századi történelmének krónikása a magyar irodalom legnagyobbjai közé tartozik. Útja az erdélyi Válaszút nevű helységből az emigrációba vezetett; idén halt meg Floridában. Itt, az emigrációban írta meg két mesekönyvét (Erdők könyve, Tavak könyve, 9813296) kisfiainak. Az Erdők könyve a természet szeretetére tanít. Meséiből (Bulámbuk; Aranymadár; Mese a kék hegyekről; Mese az erdőről) a kisgyerekek megismerhetik a fákat, az erdő állatait, a mátyásmadarat, az őzet, a harkályt, a tavaszébresztő kis cinegét. A történetekhez kapcsolt kérdések segítik a gondolkodást, a mesefeldolgozást. A meseszót hallgatva, a gyerekek - még ha távol is élnek a természettől - lassan közel kerülnek hozzá. Fontos ez fantáziájuk fejlesztése és későbbi életük szempontjából is, hiszen a mai mesehallgatókból lesznek a későbbi mesemondók és "valóságcsinálók".
Írta: Könyvtári Intézet

Wass Albert további művei