Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Az elsikkasztott pénztáros ; El a pokolból

Könyvismertető

A borítón olvasható címmel ellentétben a kötetben nem egy, hanem két novella található. Az elsikkasztott pénztáros hőse az Ausztráliában élő szerencsétlen banktisztviselő, aki egyszer - véletlenül - húszezer dollárt visz haza a bankból, ahol dolgozik. Amikor észreveszi, hogy mi történt vele, ijedtében elmenekül otthonról, majd repülőgépre, végül hajóra száll. Itt azonban egy szélhámos banda megfosztja minden pénzétől, kárpótlásul viszont elnyeri a bandavezér csinos, fiatal lányát. Az El a pokolból! című írás Rejtő kevéssé ismert elbeszélései közül való. Főhőse "Fred Hartmann, Európa weltsúlyú bokszbajnoka, más nevén a "Német Pampák Vad Bikája"" hamisítatlan rejtői figura, aki a Szidi Bel-Abeszben állomásozó francia légiósok táborából, vagyis a pokolból eszének és erejének köszönhetően végül kereket old.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei