Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Anna: Ne féljetek

Könyvismertető

"Magot nevelni a hervadásban: csak a növénynek egyszerű. Az öregség nem nyugalom, hanem megfeszített akarat. Két mankónk: az önirónia és a bátorság. Energiánk pedig az eszközként használt szenvedés. A hova nem rajtunk áll. A miért az Isten titka. A hogyan a mi szabadságunk" - vallja Jókai Anna az öregedésről és a halálról szóló regényében. ; A történet négy főhőse: a volt stewardes, Mária, a szociális gondozó, Villő, az ügyvéd, Richard, és Marió a pszichiáter. A múltban és jelenben összefonodó sorsuk a Horthy-Magyarország életét éppen úgy megidézi, mint a személyi kultusz, a puha diktatúra, majd a rendszerváltozás éveit. Az írónő sajátos technikával, különleges formai bravúrral oldja meg azt, hogy az emlékezők egymásra montázsolt monológjai és az idősíkok játéka révén főhősei életének egész spektrumát felölelje. Mária második férje, Richard - annak ellenére, hogy fiatalabb az asszonynál - váratlanul meghal. Mária napjait ezután a gyermekei és az unokák körüli tevékenység tölti ki, az anyaság és nagymamaság örömei és bánatai, a generációk különbségéből adódó nevelési elvek összehangolása, az aggodalom és féltés megannyi formája. Villő, akit hivatásában professzora és élettársa, Márió "emelt magasabbra" munkájában, az idős emberek iránti elkötelezettségében látszik pótolni az anyaság, a gyermek hiányát. A regény fő motívuma mindvégig az öregedés; az elmúlás miatt érzett szorongások, félelmek tárgyiasult - finomívű ecset- vonásokkal megrajzolt - képe. Ne féljetek. a haláltól fejezheti be az olvasó a regény ajánlásra is alkalmas címét. A kötet ISBN száma megegyezik a 9813227-es tételszámon ismertetett kiadványéval.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Anna további művei