Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2011. október 3.
elvesztette TÁSI Könyvtár Pécs 2012. március 22. 16:13
elvesztette Zoli Kartal 2014. május 18. 10:59
elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2015. március 19. 15:07

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Zilahy Lajos: Két fogoly

Könyvismertető

A két háború közötti időszak magyar regényirodalmának egyik legnépszerűbb szerzője ebben a művében az első világháborút és a hadifogoly-életet festi meg széles, olvasmányos tablóban. Az utolsó békeév zsúrozó-bálozó világában "végzetszerűen" egymáshoz sodródó két fiatal ember, Takács Péter és Almády Miett boldogtalanságáról, majd a háború szörnyűségein felülkerekedő életigenléséről szól a történet. ; Pár hónapos boldog házasság után kitör a háború, Péter a frontra kerül, majd fogságba esik, és Miett hét évre egyedül marad. Ő is fogoly lesz, csak neki nehezebb a dolga, neki saját erejéből kell megépítenie önmaga körül a barakkot. Fiatalsága, szerelemre termettsége azonban felülkerekedik, és a Golgonszky Iván személyében jelentkező kísértés erősebbnek bizonyul a hűségnél. Péterben a hosszú távollét kínjait a mardosó féltékenység, a megőrüléstől való félelem és a nélkülözések fokozzák, ugyanakkor a podcsuvasi hadifogolytábor leírásában az író sajátos humorforrásra lel: a Nyavalyaszálloda (a barakk) lakóinak mindennapi élete, Tobolszk és Kelet-Szibéria bemutatása reális életképek egymás mellé sorakoztatása. A fiatal pár összekerülésének leírása sem menetes a kor szokásos romantikus színezetétől. A végkifejlet a férj hazatérése után a körülményekhez képest megnyugtató: a két sokat szenvedett ifjú ember külön-külön, de új életet kezd.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcokon

  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2009 márciusában