Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár Balatongyörök 2016. július 6. 18:33

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: Scarlett

Könyvismertető

A szerző terjedelmes regénye a minden idők egyik legnagyobb könyvsikerének és legismertebb bestsellerének, Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényének (l.: 9408143) a folytatása. ; Margaret Mitchell regényének végén az olvasó akkor búcsúzhatott el a szépséges Scarlett O'Harától, amikor az már érett nőként, vagyonát visszaszerezve, ám szerelmeit elveszítve felismerte, hogy át kell vennie a déliek szokásait, ha meg akar állni a "szélfúvásban". Csakhamar rádöbben azonban, hogy ehhez önmaga nem elég erős: társra, támaszra van szüksége. Miközben a kedvezőtlen társadalmi-politikai változások közepette Scarlett ismét vagyonának megmentéséért küzd, rádöbben, hogy segítő- és élettársa nem lehet más, mint a romantikusan romlott Rhett Buttler, akit már régen, ugyancsak a vagyonáért vívott egyik korábbi harca során veszített el. Buttler érzései azonban már korántsem a régiek, s Scarlettnek minden ügyességét, erejét és női furfangját be kell vetnie, hogy a kalandor természetű férfi szívében ismét fellobbanjanak a régi érzelmek. S mikor végre úgy tűnik fel, hogy Scarlettnek sikerül visszahódítani Buttlert, kapcsolatuk kiteljesedésébe közbeszólnak az angol és az ír telepesek közötti leszámolások, valamint a földbirtokosok és a földesúri intézők elleni mind gyakoribb brutális támadások. A bonyodalmak és kalandok sorozata végül happy enddel végződik: Scarlett O'Harának nemcsak ősei birtokát sikerül megmentenie, hanem végül Rhett Buttler szerelmét is sikerül talán örökre megszereznie.
Írta: Könyvtári Intézet

Alexandra Ripley további művei