Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette PatCsi Budapest 2016. március 21. 20:07

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: A titokzatos kék vonat

Könyvismertető

Rufus Van Aldin amerikai milliomos megszerzi lányának, Ruth Ketteringnek azt a rubin köves nyakéket, melynek egyik kövét Tüzes Szívnek nevezik, és a világ legnagyobb rubinjának tartják. A milliomos mindent megadna Ruthnak, de egyet nem tud pénzzel sem megszerezni: a boldogságot. Veje, Derek Kettering ugyanis léhűtő alak, fűvel-fával csalja a feleségét. Aldin rábeszéli lányát, hogy váljon el, a férj azonban nem vállalja, hogy az ő hibájából mondják ki a válást. A cselekmény másik szálának szereplője, Katherine Grey társalkodónő volt az öreg Mrs. Harfield mellett, halála után - a távoli rokonok tiltakozása ellenére - ő örökölte vagyonát, és tíz év után felszabadulva utazni vágyik. ; Mindenki útra kel; ki a bánatát akarja feledni, ki világot akar látni. A Nizzába menő Kék Vonatra van jegye Ruth Ketteringnek a szobalányával, a válófélben lévő férjnek, Derek Ketteringnek, Mirellnek, a jelenlegi barátnőjének, Miss Gray-nek, az újdonsült milliomosnak, és egészen véletlenül ezen a vonaton utazik Hercule Poirot, a híres nyomozó is. Az éjszaka folyamán valaki megöli Ruth Ketteringet, megfojtják, az arcára mért csapással felismerhetetlenné teszik, és eltűnik a híres ékszer is.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Agatha Christie további művei