Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jean-dominique Bauby: Szkafander és pillangó

Könyvismertető

A LIS (Locked-in-syndrome = bezártság-szindróma) roppant ritka. de igen szörnyű betegség. Akit elér, szellemileg teljesen ép, ám egyetlen porcikáját sem tudja mozdítani. A könyv szerzője annyiban kivétel, hogy bal szemét tudja mozgatni. E kivételes tehetség révén diktálni is tudott (pislantással jelezve, az ábécé melyik betűjére van szüksége), így hozta össze könyvét, amely az első beszámoló LIS-ben szenvedők állapotáról, életérzéséről, gondolatairól. A rövidke kötet megrendítő emberi dokumentum, egyúttal szellemes és vonzóan önironikus beszámoló egy "szkafanderbe zárt, csak saját szellemére - méghozzá nagyon élénk, igazi értelmiségi szellemére - hagyatkozható állapotáról. Egyszerre tragikus és felemelő olvasmány, hála a szerző profi írni tudásának - egy női magazin népszerű főszerkesztőjéről van szó - olvasmányos, érdekes, helyenként - bár ez szinte blaszfémia - üdítően vidám beszámoló. - Sokak érdeklődésére számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcokon