Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 1. 21:15
elvesztette konyvtarpszz Zalaegerszeg 2010. március 25. 11:56
elvesztette Tibi Zalaegerszeg 2010. március 25. 20:54
megtalálta Szandra0504 Zalaegerszeg 2011. június 12. 18:51
elvesztette József Orosháza 2016. június 11. 10:14

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Ken Follett: A Tű a szénakazalban

Könyvismertető

A kémregény története a második világháborús Angliába visz, ahová a németek már jóval a háború kitörése előtt sok jól képzett hírszerzőt irányítottak. A cselekmény még 1940-ben indul, amikor a Henry Faber álnéven élő német mesterkém (fedőnevén Die Nadel, a Tű) egy kis londoni panzióban kénytelen meggyilkolni a szerelmi ajánlatával váratlanul rátörő szállásadónőjét, mert az éppen rádióadása közben nyitott rá. Rendkívüli óvatossága révén a Tűnek sikerül mindig kisiklania a rá vadászó angol kémelhárítók kezei közül, akik a háború idejére a titkosszolgálatban dolgozó Godliman professzor vezetésével már sok német kémet lefüleltek, és részben kivégezték, részben hamis üzenetek továbbítására kényszerítették őket. Ennek ellenére már elég sokat tudnak a Tűről (például valódi személyazonosságát is ismerik: fényes karrier előtt álló katonatisztként ment át a hírszerzőkhöz) és fényképük is van róla, amikor 1944-ben, az invázió előtt létfontosságú felderítést hajt végre: tisztázza, hogy Calais felé irányuló invázió csak álcázás, a valódi invázió iránya Normandia lesz. A létfontosságú információt maga Hitler várja személyesen, s tengeralattjárót küld Henry felvételére, ám a kis Skócia melletti szigeten - ahol Henry az utolsó pillanatban megbújik - másképp alakulnak a dolgok. ; A bűnügyi regény, melyből film is készült - a műfaj kedvelőinek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Ken Follett további művei