Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Raymond Chandler: Elkéstél, Terry!

Könyvismertető

Philip Marlowe, a Los Angeles-i magándetektív soha nem volt különösebben optimista ember, s ebben a detektívregényben s szokottnál is megkeseredettebb. Újra rá kellett jönnie, hogy az igazság nem azonos az igazságszolgáltatással. Amikor barátjának, Terry Lennoxnak bestiálisan meggyilkolják fiatal, de züllött feleségét, nemcsak a rendőrségi apparátus mozdul meg, hanem az asszony apja, a multimilliomos Harlam Potter is: a sajtó hallgat az ügyről, a rendőrség pedig tüstént abbahagyja a nyomozást, amikor egy mexikói szállodában megtalálják Terry holttestét és saját kezű vallomását. Marlowe-nak ez a megoldás nem tetszik, de amikor saját szakállára tovább kezd szaglászni, különféle alvilági "nehézfiúk" megpróbálják erélyesen lebeszélni. Egy újabb probléma, a kábítószerek rabjává váló író, Roger Wade ügye már-már eltereli Terryről a figyelmét. Kinyomozza a zugorvost, előkeríti az írót, aki azonban hamarosan "öngyilkos" lesz. A két ügy szálai valahol erősen összebonyolódnak, és a megoldás - amely a rendőröknek álmukban sem jutott eszükbe - talán még meghökkentőbb, mint amit Chandlernél általában megszokhattunk.
Írta: Könyvtári Intézet

Raymond Chandler további művei