Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Esztergom 2008. március 25. 19:33
elvesztette Csortosné Mészáros Márta Budapest 2009. április 20. 11:02
elvesztette nyiknyak Budapest 2010. április 1. 16:45

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Émile Zola: Nana

Könyvismertető

A Rougon-Marquart-ciklusba tartozó mű - korában szokatlan szókimondással - a nemiség társadalmi szerepét kívánta bemutatni. A második császárság utolsó éveiben játszódó történet főhőse Nana, egy nagystílű párizsi kokott. A regény egyik újságíró szereplője egy támadó cikkében így jellemzi Nanát: ".négy-öt részeges nemzedéktől származott . nagy, szép, délceg növésű, mint valami trágyadombon nőtt virág, s megbosszulja a koldusokat, az elhagyottakat, kiktől származott." Nana azonban nem csupán egy bosszúálló boszorkány, aki örömét leli gazdag szeretőinek tönkrejuttatásában, hanem maga is a züllött társadalom áldozata. A regény hűen ábrázolja III. Napóleon korának születési és pénzarisztokráciáját, az előkelő kurtizánok világát. Cselekménye voltaképpen nem túlságosan fordulatos. Középpontja Nana, aki körül a legkülönfélébb férfiak forognak. Vannak közöttük vének és csaknem gyerekek, gazdagok és szegények, nősek és nőtlenek, szépek és csúnyák, de valamennyiük sorsa katasztrófába torkollik. A regény befejezése egyszerre konvencionális és szimbolikus: Nana himlőtől elcsúfítva fekszik halálos ágyán azon a napon, mikor megkezdődik az 1870. évi francia-porosz háború. Senki sem törődik vele, s az utcáról felhallatszik a tömeg ordítása: "Berlinbe! Berlinbe!" Halála a császárság bukásának kezdetével esik egybe. A híres regény - minden felnőtt olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Émile Zola további művei