Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Theodore Dreiser: Jennie Gerhardt

Könyvismertető

A regény főhőse, Jennie Gerhardt a történet elején tizennyolc éves fiatal lány, aki Columbusban él szüleivel és öt testvérével. Nyomorúságos az életük, az édesapa keresete nem elég a család fenntartásához, ezért Jennie-nek is dolgoznia kell. Munkája során ismerkedik meg az ötvenéves, jóképű, gazdag és gyengéd Brander szenátorral. A férfi érdeklődését első látásra felkelti a nyílt tekintetű, szerény és halk szavú, bájos fiatal lány, felébred benne a vágy, hogy Jennie egészen hozzá tartozzon. A boldog időszak azonban nem tart sokáig, mert mielőtt összeházasodnának, a szenátor váratlanul meghal. Jennie titokban szüli meg gyermeküket, Vestát, akit jólelkű emberek gondjaira bíz, ő maga pedig egy előkelő családhoz áll cselédnek. Itt ismerkedik meg Lester Kane-nel, aki nem tekinti könnyű kalandnak a lányt, egész életét hozzá akarja kötni, ám végül - apja végrendelete ellenében - mégsem veheti feleségül Jennie-t. Az asszonyra ezután szomorú sors vár; a 14 éves Vesta meghal, Lester megnősül, ám még egyszer találkoznak; amikor a férfi beteg lesz és felesége távol van, Jennie-t kéri meg, hogy legyen vele utolsó óráiban. Dreiser szépen ír a szerelem fontosságáról, realista életábrázolása hiteles - a regény széles körben ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Theodore Dreiser további művei