Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Almássy Éva: Virgo

Könyvismertető

Egy kislány (a kisregény elején 16 éves, a végén elsőéves orvostanhallgató) és két hasonló korú fiú története Almássy Éva prózája. Szentimentális, "nőies" kisregény, merengés a szerelem forgandóságán, azon, miért van az, hogy akit szeret a nő, az tapasztalatlan és gyáva, akit nem, az férfias és rámenős. Mint a műből kiderül, ennek az ellentmondásnak hasznai is vannak, de fájdalmai is. A szüzesség elvesztése mindenesetre nagy téma, de ma már csak úgy adható elő színvonalasan, ha - mint Almássy Évánál - legalább két szinten, tipográfiailag is elkülönített szinten szerepel a szöveg. A felső (hosszabb) rész hagyományos próza, az alsó (sokkal rövidebb), mintha filmbéli párbeszédeket jelölne. A kép fent, az aláírás lent. Még leginkább ez az ötlet, no és az enyhe erotika élteti a művet.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

Még senki se tette publikus polcra.