Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 5. 11:28
elvesztette dfgbibl Szeged 2011. március 25.
megtalálta Blanka Szeged 2011. március 25. 16:26
elvesztette ÓMI Városi Könyvtár Ózd 2013. március 22. 10 óra
elvesztette Városi Könyvtár Szarvas Szarvas 2014. március 21. 10:43
elvesztette Széchenyi István Gimnázium könyvtára Pécs Pécs 2014. március 21. 11:32
elvesztette Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár Balatongyörök 2016. június 2. 16:16
elvesztette Harkai Noémi Szeged 2018. március 22. 22:35
elvesztette szoszmosz Eger 2018. március 24. 11:46
megtalálta Vas Àgnes Eger 2018. március 29. 09:02

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

dfgbibl 2012 márciusában
:-) Azért, mert a Nagy Könyvelhagyó Naphoz a Deák Ferenc Gimnázium könyvtára szokott csatlakozni Szegeden, és az ide járó diákok találhatják meg a könyveket. Ilyen egyszerű ez... Aztán hogy ők hol veszítik el legközelebb?... Talán épp a Kárász utcán, a játszótéren stb. üdv.

dedori 2012 februárjában
Szegeden, miért csak a Dák Gimiben "vesznek" el a könyvek? Pl játszótéren, Kárász utcán... is el lehet hagyni :$ :)

William Wharton: Madárka

Könyvismertető

Az amerikai regény 1978-ban a legjobb első regény díját nyerte el, hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, majd a belőle készült film nagydíjat kapott Cannes-ban. ; A Madárka furcsa és szokatlan könyv. Címszereplő főhőse rendkívüli, szinte hihetetlen alak, öntörvényű ember, aki fanatikusan a maga útját követi; szelíd fiú, de ha sérelem éri, félelmetes ellenfél - és mindenek felett egy szép és költői rögeszme rabja: repülni akar, úgy mint a madarak, szabadon szárnyalva, s úgy érzi, ez pusztán azon múlik, hogy elég erősen akarja-e. Különleges a regény külső cselekménye is: amikor a háború 1945-ben véget ér, Madárkát egy katonai elmegyógyintézetben tartják, ahol párnázott cellájában úgy guggol, mint a madarak. Nem tudni, hogyan került ebbe az állapotba; a tehetetlen pszichiáter-őrnagy előkeríti egyetlen gyerekkori barátját, Alt, hogy beszélgessen vele, hátha ki tudja mozdítani állapotából. A "beszélgetés" hosszú ideig Al monológjaiból áll, amelyekben feleleveníti közös gyerekkori emlékeiket, ezt ellenpontozzák Madárka kurzívval szedett naplórészletei ugyanerről az időszakról - s a kettő együtteséből bontakozik ki a történet. ; A regény varázsát lírai, álomszerű lebegése adja, valamint az a hallatlan tisztaság és a világ mocskossága elleni lázadás, amely egyaránt jellemzi Madárka szelíd hajthatatlanságát és Al beletörődését valódi egyéniségébe. Az író álomjáró biztonsággal tudja egyszerre fokozni a feszültséget és a lírai szépséget. - Minden regénykedvelőnek ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

William Wharton további művei