Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Legény a talpán ; Az ellopott század ; Vissza a pokolba

Könyvismertető

Rejtő Jenő három, kevésbé ismert kisregényét tartalmazza a kötetet. Az első, a Legény a talpán (9401176) című az 1938-as, első kiadás szövege alapján készült. A történet mesélője, egyben főszereplője hamisítatlan rejtői figura, aki a kikötőkben edzett matróztársaihoz hasonlóan nemcsak csavaros észjárásával, de kemény pofonjaival is érvényt szerez határozott elképzeléseinek. Jelen esetben a gyönyörű Nora Shelton ügyében "tevékenykedik"; feltett szándéka, hogy megszabadítja rabságából, a férje zsarnoksága alatt szenvedő asszonykát. Nem kevés cselvetés kell ahhoz, hogy Nora végül szerelmese, Lord Arthur Shelton - akit a gonosz férj hamis vádak alapján a rendőrség kezére juttatott - karjaiban kössön ki. Az ellopott század (l.: Rejtő Jenő összegyűjtött művei 3. kötetében, 9726182) az 1939-es első kiadás szövegének alapján készült. Karakteres főhőse a walesi herceg, aki a polgári életben szakács a Port-Said és Batavia között közlekedő luxusgőzösön. Itt aztán a "nép között elvegyülve" megtanulja, hogy egy hercegnek is csak akkor van becsülete, ha "szögre akasztja" veleszületett jómodorát és mások meggyőzésének eszközéül inkább az öklét használja. Az utolsó kisregény a Vissza a pokolba, az 1936-os első kiadása óta most jelent meg először újra. Főhősei, igazi kikötői vagányok, Rézfejű, Bobi, Csenevész és a történet mesélője, akik nem riadnak vissza olyan megátalkodott ellenfelektől sem, mint amilyenek a "Gyilkosok" nevű állástalan matrózok segélyegyesületének tagjai, akik a francia idegenlégióba, a marokkói "pokolba" is követik "széplelkű" ellenségeiket, hogy ott végre leszámoljanak velük.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei