Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Nincs kegyelem

Könyvismertető

Rejtő Jenő - mint ismeretes - a ponyvaregények különböző válfajaihoz különböző álneveket választott magának: légiós történeteit P. Howard néven publikálta, vadnyugati elbeszéléseit Gibson Laveryként jegyezte. A Nincs kegyelem Lavery-mű, a vadnyugati Rejtő-könyvek egyik legsikeresebbje (bár a Rejtő-rajongók szerint a szerző igazi műfaja mégiscsak a légiós-történet volt). ; Nevada állam farmereit, föld- és marhacsorda-tulajdonosait, hódvadászait régóta rémületben tartja egy különösen népes és kegyetlen rablóbanda. Denverből megérkezik a szupercsendbiztos, Warton a rablókkal megküzdeni, ám még meg sem jelenik a könyv lapjain, máris revorverlövés végez vele. A rablókkal - különösen pedig szinte csodalény számba menő vezérükkel - a legendás Holdvilág Teddyvel egy kölyök mexikóinak, Penn-nek kell megküzdenie. Dörögnek a coltok, vágtatnak a paripák, hullanak a békés polgárok meg a rablók. Csodás revolverpárbajok tanúja lehet az olvasó, és természetesen kivirágzik a szerelem is a marcona, magányos hősök szívében. Azért persze rejtői specialitások is akadnak a műben; Holdvilág Teddyről például kiderül, hogy ., ám a történet nemigen különbözik a szabvány, mára már elavulni látszó cowboy-regényekről. - A híres Rejtő-könyvekhez szokott, azokért rajongó olvasók ezt a művet nemigen fogják kedvenceik közé sorolni - a régi típusú vadnyugati történeteket kedvelők körében azonban népszerű lehet.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei