Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette fahn rebi Budapest 2010. január 30. 10:12
megtalálta Gonda Attila Budapest 2010. január 30. 19:28
elvesztette Varga Éva Székesfehérvár 2010. március 25. 12:02
megtalálta Epershake Székesfehérvár 2010. március 25. 17:50
elvesztette Epershake Székesfehérvár 2012. június 15. 21:38
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2010. október 9.
elvesztette Niklics Pécs 2011. március 25.
megtalálta Szabó Emese Csenge Székesfehérvár 2012. március 4. 15:06

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: Gloriett a hullának

Könyvismertető

Az a bizonyos gloriett (amolyan görögös oszlopokkal kerített, kilátóféle) a Nasse-kastély hatalmas parkjában magasodik. A kastély ura Sir George Stubbs és bájos, de kissé ütődött neje, Hattie nagyszabású ünnepséget kíván rendezni. A kerti mulatság fénypontja egy társasjáték lenne, amelynek megrendezésére Sir George Ariadne Olivert, a híres detektívregény-szerzőt kérte fel. A társasjáték címe: "Hol a hulla?" A játékosok feladata a különböző bűnjelek megtalálása, hogy azok útmutatása nyomán eljussanak a "hullához", amelyet majd egy falusi kislány alakít. Az előkészületek nagyszerűen haladnak, de Mrs. Olivernek balsejtelmei támadnak, úgy érzi, valami nem stimmel. Megkéri hát öreg barátját, Poirot mester, hogy utazzon a helyszínre, s próbálja megfejteni a rejtélyt, talán egy készülő gyilkosságot akadályozva meg ezzel. Poirot habozás nélkül vonatra száll, s megismerkedik a kastély gazdáival és vendégeivel. Másnap már kezdődik is a kerti ünnepély, amelyen mintegy háromszázan vesznek részt. Mrs. Oliver beavatja a detektívet a "Hol a hulla?" játék szabályaiba, amelynek végállomása a kastély folyóparti csónakháza, amelyben nyakába vetett kötélhurokkal kell feküdnie a falubeli iskoláslánynak. Mrs. Oliver és Poirot lesétál a csónakházhoz, hogy szemügyre vegye, vajon jól játssza-e szerepét a kislány. A kis Marlene úgyannyira azonosult szerepével, a megtalálandó hullával, hogy Poirot már csak azt tudja megállapítani: a lányt megfojtották. Veszett zűrzavar keletkezik, amelyen a megérkező rendőrök sem tudnak úrrá lenni. Annál is inkább, mert időközben eltűnik a kastély úrnője, Hattie is. Sir George majdnem eszét veszti, de hiába a kutatás, a szép, de együgyű asszonynak nyoma veszett. Hetek telnek el, de se a kislány gyilkosa, se Hattie nem kerül elő. Poirot restelkedik, még így soha nem sült fel. Persze aztán újult erővel nekifog a kirakós játéknak, és megtalálja az egyetlen lehetséges megoldást. Ez nem az az igazi Christie-regény! Tele van esetlegességekkel, sehova nem vezető ösvényekkel, vak nyomokkal.
Írta: Könyvtári Intézet

Agatha Christie további művei