Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Orosháza 2008. március 26. 18:22
megtalálta Anonymus Orosháza 2008. május 10. 13:34
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2010. április 21. 13:55

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Éj anyánk

Könyvismertető

Howard W. Campbell, Jr. 1961-ben egy izraeli börtönben ítéletre várva veti papírra élete történetét. Az amerikai származású drámaíró, sikeres színpadi szerző gyerekkorától fogva Berlinben élt, német színésznőt vett feleségül, a berlini rendőrkapitány idősebbik lányát, Helgát. Campbell a háború végéig azzal kereste a kenyerét, hogy náci propagandát írt és továbbított rádión az angolul beszélő világnak. A legrosszabb fajta antiszemita háborús propaganda volt ez, amelynek értelmi szerzője és szócsöve volt, érzelmileg viszont mindez teljesen hidegen hagyta. Érzelmei nem terjedtek túl a "kétszemélyes birodalom" - ifjú felesége iránt érzett szerelme - határain. A szerelmet kábítószerként alkalmazva sikerült átvészelnie a háborút, s végül ez lett az egyetlen biztos pont, amely körül gondolatai forogtak. A háború végén, Helga halála után sikerült New Yorkban elrejtőznie, ahol szerényen és észrevétlenül éldegélt, továbbra is halott felesége emlékének szentelve az életét. Magányos nyugalmának azonban vége szakadt, amikor megismerkedett és összebarátkozott szomszédjával, Krafttal. Kraftot, a szovjet hírszerzőt a barátság nem akadályozta meg abban, hogy Campbell tartózkodási helyét nyilvánosságra hozva megpróbálja a szovjetek kezére játszani. Campbell végül önmagát adta fel a háborús bűnöket kivizsgáló izraeli bíróságnak, ám mire az Amerika javára folytatott kémtevékenységét igazoló levél megérkezett, a börtönben - végiggondolva életét - maga hozta meg saját halálos ítéletét. - Feszes, lenyűgöző sodrású regény, az író sajátos modorában elbeszélve.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei