Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Victoria Holt: A hetedik szűz legendája

Könyvismertető

Hatalmas utat tesz meg Victoria Holt romantikus regényének főhőse, Kerensa Carlee nagyanyja erdőszéli vályogházikójától addig, míg a környék leghíresebb nemesi családjának, a St. Larnstonok ősi, legendák övezte kastélyában elfoglalhatja a ház úrnőjének szerepét. Kislánykorától ezt az álmot dédelgeti, és amint felserdül, céltudatosan törekszik a megvalósítására. Nagyanyja bölcs tanácsain kívül a helybeli pap szelíd, jólelkű leánya, Mellyora is segítségére van, hogy a tudatlan falusi kislányból művelt ifju hölgy váljon. Amikor a korábban gondtalan anyagi körülmények között nevelkedett Mellyora élete is nehézre fordul és kénytelen társalkodónői állást vállalni a kastélyban, magával viszi Kerensát is, akire itt - úgy látszik - rámosolyog a szerencse. Míg Mellyora hiába epekedik a kastély ifjú ura, a rossz házasságot kötött, ám feleségéhez hűséges Justin után, Kerensa szinte megbabonázza a fiatalabb fiút, Johnny St. Larnstont, aki megszökteti és feleségül veszi. Kerensa a feleség szerepében lassanként meghódítja a kastély lakóit, különösen mikor életet ad a legifjabb St. Larnstonnak. Justin felesége halálos balesete után külföldre távozik, Mellyora pedig pártában marad, tehát semmi akadálya, hogy Kerensa fia legyen a vár jövendőbeli ura. Férje halála után az asszony végre megtalálni véli a mindaddig fájdalmasan nélkülözött boldogságot is visszatért ifjúkori szerelmében. Ám a sors másképpen akarja.
Írta: Könyvtári Intézet

Victoria Holt további művei