Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2010. március 24.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2010. október 21.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Várkastély a Kárpátokban

Könyvismertető

Verne kevéssé ismert regénye Erdélyben, a Zsil folyók és a Kárpátok övezte kis faluban, Veresden játszódik a 19. század végén. Ebben az időben még mélyen gyökeredztek itt a régmúlt századok babonái, hiedelmei. A Bortz bárók falu közelében álló és két évtizede elhagyott várát is az élénk képzelet népesítette be fantomokkal, kísértetekkel és hazajáró lelkekkel. Egy májusi napon fedezték fel, hogy füst száll fel az ősi kéményekből. Először a falu erdésze - egy földöntúli figyelmeztető hang ellenére - akarta eloszlatni a falu népének oktalan félelmét, de nem juthatott be a várba. "Titokzatos erők" megütötték. A faluba vetődött Teleki Ferenc grófot is vonzotta a kastély: fájó emléket ébresztett benne, mert az utolsó Bortz báró okozta szerelmének halálát. Hátborzongató kalandok sorát éli meg, és majdnem életével fizet egy csalóka látványért. A kastély pusztulása után derül fény a "földöntúli" dolgokra. Bortz és egy tudós a fizikai felfedezéseket használták fel - kihasználva az emberek babonáit és tudatlanságát - magányuk megőrzésére. ; Verne remek elbeszélőkészsége, fantáziája jól érvényesül a romantikus regényben. Kedves iróniával mosolyogtat a nép babonás képzelődésein, ugyanakkor a várbeli kalandokat a "rémtörténetek" izgalmával jeleníti meg. A kötetet Fabó Attila László grafikái illusztrálják.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jules Verne további művei